Linda van Os

Laat je inspireren en kom het plezier van schilderen ervaren!

Op mijn Atelier op Carre 87 geef ik schilderlessen voor mensen die opzoek zijn naar inspiratie of zin hebben in een nieuwe uitdaging. Diverse keren per jaar starten er nieuwe cursussen. Er zijn twee soorten cursussen: Schilderen & Beleven en Schilderen & een mix van materialen. Het zijn series van 5 bijeenkomsten. Kijk op mijn site www.sisalin.nl voor de eerst volgende start datums.

Cursus Schilderen & Beleven

In deze cursus gaan we aan de slag met acrylverf en canvas. In verschillende lagen maak je een eigen schilderij. We duiken het proces in waar je stap voor stap, maar op een vrije manier aan het werk gaat. Ik laat je een diversiteit aan technieken zien en uitproberen. Het is doen, ervaren en zien wat er ontstaat op de canvas. Er zal aandacht besteed worden aan kleur, contrast, compositie, vorm en verhoudingen.

Ook is er aandacht voor de beleving. Met welke intenties ga je schilderen? Gun je jezelf de ruimte om te creëren en te onderzoeken. Tijdens het schilderproces kom je van alles tegen. De kunst is om daarmee te ZIJN.

Na deze lessen kun je prima zelf aan de slag en heb je nieuwe inspiratie waarmee je nog vele schilderwerken vooruit kunt.


Cursus schilderen & mix van materialen (mixed-media art)

In deze cursus zullen we vier werkstukken maken met verschillende technieken o.a. mixed media, schilderen en collage technieken. Het kan een feest zijn van patronen, kleuren, woorden, illustraties, spontaniteit en natuurlijk een stukje eigenheid. Elk werk zal een andere basis hebben, denk aan hout, papier of canvas. Ik laat je verschillende technieken zien en hoe je een collage kan starten. De eerste keren zal het stapsgewijs gaan. Daarna kan je steeds meer gaan 'kokerellen" en de ingredienten door elkaar gaan mixen. In deze cursus gaat het over werken in lagen en het volgen van je impuls en intuitie. Zelf vind ik het heerlijk om op deze vrije manier aan de slag te gaan en mij te laten leiden door vorm, kleur, en patronen. Het is vaak erg verrassend wat er tevoorschijn gaat komen.


……………………………………..