Illumia Art

Illumia Art:

 

Illumia Art wordt beheerd door Yvonne Ventjes, zij werkt en woont in Helmond. Rondde haar opleiding kunstgeschiedenis af aan de universiteit in Amsterdam, waarbij ze zich specialiseerde in middeleeuwse kunst. Ook heeft ze een grote theoretische en praktische kennis over schilderkunst.

 

Graag deelt ze daarom haar kennis met geïnteresseerden tijdens haar cursussen, lezingen en workshops over kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Haar tekeningen en schilderijen kunt u online bekijken op haar site.

 

Yvonne geeft tijdens haar cursus antwoord op verschillende vragen zoals "hoe wordt een kunstwerk gemaakt, en hoe wordt het geëxposeerd? Of als u door een museum of galerij loopt, waar moet ik dan op letten? ". Bij deze cursus wordt er dieper ingegaan op o.a. de vraag "wat is mooi? " Maar ook op het bewaren en exposeren van kunst, op kleurgebruik en abstracte kunst. Bij deze cursus zijn een reader met basisinformatie, afbeeldingen op Cd-rom en een excursie naar het Noord-Brabants museum inbegrepen.

 

www.yvonnevetjens.com